Εικαστικά

με την Καλλιόπη Σταματάρη
Οκτώβριος 2022 - Ιούνιος 2023

«Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει «δεν μπορείς να ζωγραφίσεις» τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις και η φωνή θα σωπάσει.»

Βίνσεντ Βαν Γκογκ, 1853-1890, Ολλανδός ζωγράφος

Απόδοση του πραγματικού χώρου στις δυο διαστάσεις της ζωγραφικής. Σύνθεση -φως -σκιά - τονικές διαβαθμίσεις -χρωματικές αποχρώσεις. Πειραματιζόμαστε με πολλά διαφορετικά υλικά και τεχνικές, ανακαλύπτοντας ενδιαφέρουσες εικαστικές διαδρομές.

Κάθε Πέμπτη από 22 Σεπτεμβρίου 2022

5-6.30 μ.μ. για παιδιά 6 έως 12 ετών

7-9 μ.μ. για …παιδιά 13 έως 99 ετών!

Ώρες μαθημάτων

Κάθε Πέμπτη

5-6.30 μ.μ. για παιδιά 6 έως 12 ετών

7-9 μ.μ. για …παιδιά 13 έως 99 ετών!

Καλλιόπη Σταματάρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εικαστικός και art instructor, είναι αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα contemporary crafts - jewellery στο U.C.A, London. Είναι υπότροφος προπτυχιακού προγράμματος του ΙΚΥ της Ακαδημίας Βελγίου, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Διδάσκει ζωγραφική από το 1999. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής στο πολιτιστικό κέντρο του κοινωφελούς ιδρύματος Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος - Βιοχάλκο στην Τεγέα Αρκαδίας. Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται με τη χαρακτική και την κατασκευή σκηνικών θεάτρου. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φιλοτεχνεί κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης για galleries και μουσεία (Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.α). Από το 2018 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ, οργανώνοντας εργαστήρια εικαστικών για ενήλικες και για παιδιά.