Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Θεωρούμε τα παιδιά το πολυτιμότερο κεφάλαιο για το μέλλον. Για αυτό, με την ομάδα μας στα Εργαστήρια, τη Βιβλιοθήκη και την Παιδική Βιβλιοθήκη, δημιουργήσαμε ιδανικές συνθήκες για παιχνίδι και πολλές δραστηριότητες, που αναπτύσσουν σώμα και πνεύμα.

Σχολικά προγράμματα για κάθε ηλικία λειτουργούν καθημερινά, με στόχο την επαφή των παιδιών με τη φύση, την τέχνη, τη χειροτεχνία, αλλά και με το ίδιο το ΦΟΥΓΑΡΟ, χώρο Ζωής και Τέχνης. Μπορούμε, επίσης, να σχεδιάσουμε προγράμματα για εξειδικευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες, περιβαλλοντικές, οικολογικές ή άλλες.

Επιπλέον, οργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδέονται με τα τρέχοντα εργαστήρια τεχνών και αφορούν εποχιακές γιορτές και επετείους, παγκόσμιες ημέρες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, τοπική ιστορία και αρχιτεκτονική.

Για τους μεγαλύτερους φίλους μας, η ομάδα μας προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στους ιδιαίτερους και ιστορικούς χώρους του Φουγάρου, και μπορεί να οργανώσει γευσιγνωσίες, ειδικά εργαστήρια και περιηγήσεις στις εκθέσεις που παρουσιάζουμε.

Ενημερώστε μας 2 εβδομάδες πριν την επίσκεψή σας και απολαύστε μια ημέρα γεμάτη έμπνευση, πρωτότυπες δραστηριότητες και κυρίως, Πολιτισμό και Τέχνη.

Πάθος για τα βιβλία

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 30.000 τόμους στα πεδία των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Δυναμικό κύτταρο γνώσης, υπηρετεί την αποστολή της με εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, παραστάσεις, εργαστήρια, βραδυνές αναγνώσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της στο ΦΟΥΓΑΡΟ, έχει φιλοξενήσει καταξιωμένους λογοτέχνες σε παρουσιάσεις του έργου τους, μεταξύ των οποίων ο Τίτος Πατρίκιος, η Άλκη Ζέη, ο Βασίλης Βασιλικός, η Μάρω Δούκα, ο Μιχάλης Γκανάς και η Victoria Hislop.