25η Μαρτίου 2024 στο Φουγάρο!

παιχνίδια της αλάνας και τσαγκαροδουλιές με φούντες!
με τη Ρίτα Ζηκίδου & τη Δήμητρα Ζησιμάτου
Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024 ώρα 12 -13.30 @WORKSHOPS

για παιδιά ηλικίας 4+ ετών

Παίζουμε διελκυνστίνδα, μπίλιες, σαρδέλες, παιχνίδια που μάλλον παίζονταν από τα παιδιά και τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα!
...και αφού ξεδώσουμε λίγο, συγκεντρωνόμαστε να ζωγραφίσουμε κεντήματα  και να φτιάξουμε φούντες για το τσαρούχι μας, από χαρτόνι μεν, τρισδιάστατο δε!
 

Ρίτα Ζηκίδου

Η Ρίτα Ζηκίδου γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Από το 2012 σχεδιάζει προγράμματα για ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου της ομάδας «Αμάλγαμα». Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι» και ως θεατροπαιδαγωγός έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (2017-2019). Το 2020 πιστοποιήθηκε στα Σχολεία του Δάσους από τους «Πευκίτες» και έκτοτε επιμορφώνεται στην υπαίθρια εκπαίδευση και την παιδαγωγική της φύσης. Με τα Εργαστήρια του FOUGARO ARTCENTER συνεργάζεται από το 2013.

Δήμητρα Ζησιμάτου

Η Δήμητρα Ζησιμάτου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Η αγάπη της για τα παιδιά και το θέατρο την οδήγησε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από όπου και αποφοίτησε. Από το 2022 συνεργάζεται με το FOUGARO ARTCENTER, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εργαστήρια συναισθημάτων, θεατρικό και αισθητηριακό παιχνίδι.