3 μοναδικές συναυλίες!

Σάββατο 25 Μαρτίου 8 μμ, Δευτέρα 27 Μαρτίου 8 μμ, Σάββατο 1 Απριλίου 8 μμ

Το Σάββατο 25 Μαρτίου, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και τη 1η Απριλίου 2023 το FOUGARO ARTCENTER υποδέχεται για 3 μοναδικές συναυλίες, 3 διάσημες σχολικές ορχήστρες από την Αμερική !!!

Το Eagan High School Tour Choir με 74 τραγουδιστές μαθητές, το Eastview High School Band με 127 μουσικούς μαθητές & το Lakeville North High School με 33 τραγουδιστές, από τη Minnesota.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, Eagan Choir

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, Eastview Band

Σάββατο 1 Απριλίου 2023, Lakeville North Choir

Eagan High School Tour Choir

Η Περιοδεύουσα Χορωδία του Eagan High School αποτελείται από μαθητές τεσσάρων διαφορετικών διδακτικών χορωδιών από τη 10η έως τη 12η τάξη. Οι μαθητές έχουν κάνει αρκετές πρόβες εκτός σχολικού ωραρίου, προκειμένου να προετοιμαστούν για την περιοδεία στην Ελλάδα. Μέλη του συνόλου είναι μαθητές υψηλών επιδόσεων, πολλοί από τους οποίους συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα, δραστηριότητες αθλητισμού, θεάτρου, σε συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις και προγράμματα διαλέξεων και debate. Η ομάδα μαθητών και προσωπικού του Λυκείου Eagan φέτος αποτελείται από πολλούς που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Είναι μεγάλος ο ενθουσιασμός τους για την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο, να εντρυφήσουν σε άλλους πολιτισμούς και να προσφέρουν στις κοινότητες που επισκέπτονται.

Υπό τη διεύθυνση του κ. Jim Cox και της κ. Amy Jo Cherner, το Τμήμα Φωνητικής Μουσικής του EHS αποτελείται από 6 σπουδαστικές χορωδίες, 6 συσπουδαστικές χορωδίες και πάνω από 250 μαθητές. Οι μαθητές έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μιούζικαλ και το “ENCORE!”, μια μουσική “extravaganza” με τη συνοδεία της τζαζ μπάντας. Το πρόγραμμα του EHS υποστηρίζει ένα μεγάλο πρόγραμμα φωνητικών μαθημάτων για όλους τους συμμετέχοντες και πάνω από 60 μαθητές λαμβάνουν επίσης ιδιωτικά εβδομαδιαία μαθήματα φωνητικής. Οι μαθητές της χορωδίας από τη 10η έως τη 12η τάξη έχουν την ευκαιρία να περιοδεύουν διεθνώς κάθε τρία χρόνια.

Eastview High School Band

Το πρόγραμμα του Eastview High School Band αναγνωρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ορχήστρας στην πολιτεία της Μινεσότα. Πάνω από 400 μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων ορχηστρικής μουσικής. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην καθημερινή διδασκαλία σε πέντε ξεχωριστά συγκροτήματα συναυλιών και στην ιδιωτική διδασκαλία μαθημάτων για όλους τους μαθητές του συγκροτήματος. Τα συγκροτήματα οργανώνονται μέσω μιας διαδικασίας ακρόασης που επιτρέπει στους μαθητές να προχωρήσουν στο πρόγραμμα, όπως το ταλέντο και το ενδιαφέρον τους το επιτρέπουν. Τα πιο προηγμένα σύνολα εκτελούν ένα απαιτητικό μουσικό ρεπερτόριο που ακούγεται συχνά σε κολεγιακές και επαγγελματικές συναυλίες.

Η προσπάθεια να παρέχονται υψηλής ποιότητας μουσικές εμπειρίες στους μαθητές, οι οποίες θα εμπλουτίζουν μόνιμα τη ζωή τους. Το Eastview High School Wind Ensemble έχει επιλεγεί για παράσταση τρεις φορές από την Ένωση Μουσικών Εκπαιδευτικών της Μινεσότα, συμπεριλαμβανομένης μιας εμφάνισης στο Συνεδριακό Κέντρο της Μινεάπολης τον Φεβρουάριο του 2014. Η μπάντα μας είναι ένα ενεργό, βραβευμένο σύνολο σε περιφερειακούς διαγωνισμούς μπάντας και έχει ήταν φιναλίστ στο St. Louis Bands of America Super Regional. Το Jazz Ensemble One έχει κερδίσει εξαιρετικά βραβεία συνόλου σε φεστιβάλ τζαζ σε LaCrosse, Eau Claire, Rolling Meadows (IL) και Green Bay. Από τότε που άνοιξε το σχολείο, το 1997, το πρόγραμμα Eastview Band είχε πάνω από 200 μέλη ορχηστρικών συγκροτημάτων, τα οποία είναι περισσότερα από οποιοδήποτε γυμνάσιο στη Μινεσότα την ίδια χρονική περίοδο.

Κάθε τρία χρόνια τα μέλη του συγκροτήματος συμμετέχουν σε μια διεθνή περιοδεία. Το συγκρότημα του Eastview ήταν το πρώτο συγκρότημα στην πολιτεία που έκανε περιοδεία στην Κίνα το 2002 πραγματοποιώντας μια συναυλία στην περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και στο Σινικό Τείχος. Το συγκρότημα έχει επίσης πραγματοποιήσει συναυλίες σε Παρίσι, Λονδίνο, Βενετία, Ρώμη, Βαρκελώνη, Βιέννη και Βουδαπέστη. Το ανοιξιάτικο διάλειμμα του 2017 το Eastview ταξίδεψε στην Ιρλανδία και πραγματοποίησε συναυλίες στο Δουβλίνο, το Galway και το Ennis με τον διάσημο Ιρλανδό παραδοσιακό καλλιτέχνη Eamonn Cotter.

Lakeville North Choir

Το Lakeville North High School είναι ένα δημόσιο λύκειο με εγγεγραμμένους πάνω από 2.000 μαθητές στις τάξεις 9 έως 12. Το Lakeville είναι μια προαστιακή κοινότητα είκοσι μίλια νότια της Μινεάπολης και του Saint Paul, στη Μινεσότα.

Τις χορωδίες του Lakeville North High School διευθύνει η κ. Jamye Casperson. Πάνω από 270 μαθητές είναι εγγεγραμμένοι σε πέντε χορωδίες. Το Lakeville North High School είναι γνωστό ότι έχει ένα δυνατό χορωδιακό πρόγραμμα, τραγουδώντας μουσική πολλών ειδών. Τα τελευταία 5 χρόνια, το Lakeville North Chorale έχει περιοδεύσει στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Κάθε χρόνο, εμφανίζονται με την Ορχήστρα της Μινεσότα σε μια τοπική χριστουγεννιάτικη συναυλία.

Οι μαθητές θα θυμούνται αυτή την περιοδεία του 2023 στην Ελλάδα ως μια από τις πιο συναρπαστικές μουσικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες της σταδιοδρομίας τους στο γυμνάσιο.