SCIENCE is FUN!

με τον Δημήτρη Κονιδιτσιώτη
για 5 -105! ετών
την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 | 7 – 9.30 μμ | SPACE9

Μπορεί η επιστήμη να είναι και ... διασκεδαστική;

Ναι, αν παρουσιάζεται με τρόπο ελκυστικό, κατανοητό και διασκεδαστικό από επιστήμονες εξειδικευμένους στην επικοινωνία της επιστήμης.
Η επιστήμη είναι γύρω μας. Όλα διέπονται από τους νόμους των θετικών επιστημών. Ελάτε να ερμηνεύσουμε μαζί απλά θέματα φυσικών επιστημών μέσα από επιδείξεις όμορφων εκπαιδευτικών επιστημονικών πειραμάτων.

Μέσα από ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ-ΕΞΥΠΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ...

Οι Φυσικές Επιστήμες στην πραγματική ζωή, με απλά, καθημερινά υλικά, γνώριμα σε όλους.

Μέσα από μια σειρά πειραμάτων φαίνεται πως οι φυσικές επιστήμες δεν είναι κάτι που το συναντάμε μόνο μέσα στα εργαστήρια. Τα φυσικά και χημικά φαινόμενα βρίσκονται στην καθημερινή πραγματικότητα, μέσα στον κόσμο που ζούμε, δουλεύουμε και δημιουργούμε.
Η επιστημονική σκέψη, σε συνδυασμό με το παιχνίδι και τη φαντασία μας, μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ, που να προσφέρει ικανοποίηση, χαρά και διασκέδαση.

Όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, τελικά θα πειστείς ότι ορισμένα εκπληκτικά επιστημονικά πειράματα μπορούν να γίνουν με απλά καθημερινά υλικά που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό. Με τη βοήθειά τους μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα στην περιοχή της επιστήμης.

Η εκπαιδευτική δράση περιλαμβάνει πειράματα από όλες τις επιστήμες, χημικές αντιδράσεις, φυσικά φαινόμενα, φωσφορούχα υλικά έως και εκρήξεις!
Το συναρπαστικό αποτέλεσμα του κάθε πειράματος οδηγεί τους μικρούς επιστήμονες στο αμέσως επόμενο, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τα πειράματα, που πραγματοποιούνται είναι απολύτως ασφαλή, καθώς διεξάγονται αυστηρά, είτε υπό την καθοδήγηση επιστημόνων συναφούς ειδικότητας, είτε υπό την μορφή επίδειξης.

κόστος συμμετοχής

8€

Απαραίτητη η κράτηση  θέσης

πληροφορίες

Δημήτρης Κονιτσιδιώτης

Science is Fun - Επικοινωνία της Επιστήμης
Χημικός Ε.Κ.Π.Α.

Γεννήθηκε το 1966 στη Βραζιλία και μεγάλωσε στην Αθήνα στην περιοχή του Θησείου. Είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών και πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Επικοινωνία της Επιστήμης.
Εργάσθηκε στο Εργαστήριο Φαρμακοδιεγέρσεως - ελέγχου Doping, του Ολυμπιακού Αθλητικού κέντρου Αθηνών «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ», ως ερευνητής στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοχημείας του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών του Saclay (Γαλλία) - σχετική ανακοίνωση στο 23ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Πεπτιδίων, Σεπτέμβριος 1994, PRAGA PORTOGALIA, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε) και στη Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής.
Από το 2008 ασχολείται αποκλειστικά με την Επικοινωνία της Επιστήμης. Από τον Μάιο του 2015 και σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών αναπτύσσει το δικό του πρόγραμμα SCIENCE IS FUΝ, μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση που παρουσιάζει τις φυσικές επιστήμες μέσα από μία σειρά ελκυστικών επιστημονικών πειραμάτων σε μαθητές όλων των βαθμίδων, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό και ιδιαίτερα θεαματικό συνδυασμό πειραματικής επίδειξης και διάλεξης.
Παράλληλα συμμετέχει στην ομάδα επικοινωνίας της επιστήμης των Science Reactors, συνεργάζεται με τους μη κερδοσκοπικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς «Άτρακτος – Το Σχολείο της Ζωής», και «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βιωματικό και Ψυχαγωγικό Θεματικό Πάρκο Paradise Park, και το Μουσείο Φυσικής Planet Physics, ενώ από το 2021 συμμετέχει ανελλιπώς στο Φεστιβάλ Γρίφων & Επιστήμης του Καστελλόριζου.
Από το 2018 έως σήμερα, έχει διευρύνει το εναλλακτικό αυτό πρόγραμμα εκπαίδευσης, παρουσιάζοντάς το σε περισσότερα από 870 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με ξεχωριστή επιτυχία.
Από το Φεβρουάριο του 2023 ιδρύει τη δική του εταιρεία, με τον ίδιο διακριτικό τίτλο SCIENCE IS FUN, με κύριο σκοπό την Επικοινωνία της Επιστήμης, παρέχοντας πλέον υπηρεσίες υποστηρικτικές προς την Εκπαίδευση μέσα από τη δημιουργία, τον σχεδιασμό και την παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.