Δημιουργική Ραπτική

με τη Νικολέττα Ραφαηλίδη
κάθε Κυριακή 5-6.30μμ για αρχάριους κάθε Σάββατο 5.30-7μμ για προχωρημένους

Μέσα από ένα ταξίδι σε διαφορετικές εποχές και τάσεις της μόδας, θα ασχοληθούμε με τον μαγικό κόσμο του ενδύματος, δημιουργώντας ένα έργο τέχνης που φοριέται!

Τα μαθήματα αρχαρίων απευθύνονται σε εφήβους και ενήλικες με όρεξη και φαντασία, χωρίς προηγούμενη εμπειρία. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδύματος και αντικειμένου (τσάντα, κουτί κ.ά) και αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από το ύφασμα. Ξεκινώντας από τα βασικά (χειρισμός ραπτομηχανής, χρήση μεζούρας, βασικές ραφές στο χέρι), θα συνεχίσουμε με μπατίκ (ζωγραφική σε ύφασμα), διακοσμητικές βελονιές με νήμα, σχέδιο με κολάζ, τύπωμα σε ύφασμα κ.ά. Για το τέλος θα δημιουργήσουμε μια τσάντα και ένα φόρεμα τουνίκ.

Νικολέττα Ραφαηλίδη

Η Νικολέττα Ραφαηλίδη γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 2019 αποφοίτησε από το ΔΙΕΚ Επιδαύρου με ειδικότητα Τεχνικού τεχνολογίας ενδύματος & υποδήματος. Ασχολείται ενεργά με τη δημιουργική ραπτική, τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδύματος, την υφαντική, την κεντητική, τη ζωγραφική σε ύφασμα, και την ταπετσαρία επίπλων. Με το FOUGARO ARTCENTER συνεργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2017.