δημιουργικό εργαστήριο κίνησης

σύγχρονος χορός
με ενεργό και βιωματικό τρόπο
Τρίτη 18 έως Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 11.30 πμ

Οι χορογράφοι και χορευτές Δανάη & Διονύσιος, σε συνεργασία με το FOUGARO ARTCENTER, έρχονται στο Ναύπλιο για ένα εργαστήρι κίνησης και μία βραδιά σύγχρονου χορού. Από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν ένα τριήμερο, δημιουργικό εργαστήρι ανοιχτό σε κάθε ηλικία στο Φουγάρο, με στόχο να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με τον σύγχρονο χορό με ενεργό και βιωματικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του, θα πειραματιστούν με βασικές ασκήσεις συντονισμού, καθώς παράλληλα θα εξερευνήσουν και στους τρόπους που μπορούν να δημιουργήσουν σωματικές αναφορές στα πλαίσια μίας ομάδας. Πάντα με γνώμονα το παιχνίδι και τον προσωπικό πειραματισμό, με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα μοιραστούν την πρακτική τους και όσα δοκιμάσαν στην τοπική κοινότητα, αγκαλιάζοντας την έκθεση στις νέες εμπειρίες που μπορει να προσφέρει ο σύγχρονος χορός.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου, όπου η Δανάη & ο Διονύσιος θα παρουσιάσουν δύο έργα τους στο Θεατράκι Σταθμού ΟΣΕ, στις 8 μμ. Η παράσταση "Ο Νάπι, το κορίτσι και η φούσκα" είναι μια ιστορία μιας μαγευτικής φιλίας ανάμεσα σε ένα κορίτσι κι ένα μυστήριο αλλά οικείο πλάσμα, ένα έργο για όλες τις ηλικίες. Το "Farisa" εμπνέεται από την έννοια του προσκυνήματος, τα ζώα και τα φυσικά τοπία της Ισπανίας. Το έργο ακολουθεί την ανάγκη δύο χαρακτήρων, οι οποίοι παραμένουν συνεχώς σε εγγύτητα, για πραγματική σύνδεση και επαφή.

«Η κίνηση είναι ο ενωτικός δεσμός μεταξύ του μυαλού και του σώματος. Και οι αισθήσεις, η ουσία του».

Σε συνεργασία με το FOUGARO ARTCENTER και με τη ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων. Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος “Pilgrims” το οποίο πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.