εργαστήρι κεραμικής

με την Πολυτίμη Μπηλιώνα
για έφηβους και ενήλικες
Τετάρτη | 2 τμήματα 5-7 και 7-9 μμ @ WORKSHOPS

Τα μαθήματα κεραμικής ενηλίκων ξεκινούν!
Όσοι θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βήμα-βήμα τις τεχνικές της κεραμικής με μια πεπειραμένη κεραμίστρια!  O πρώτος κύκλος αφορά στην τεχνική της πηλοπλαστικής. Κατασκευάζουμε αντικείμενα με φύλλο ή με μακαρόνι, τα διακοσμούμε και τα υαλώνουμε.

Για τις φόρμες, σε πρώτη φάση, θα εμπνευστούμε από έργα παλαιότερης παραδοσιακής ελληνικής κεραμικής, έως και νεότερης. Ολοκληρώνοντας τον τρίμηνο κύκλο, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν μαθαίνοντας περισσότερες τεχνικές και μυστικά για το ψήσιμο, τη διακόσμηση και την εφυάλωση του πηλού.

τις Τετάρτες
4, 11, 18, 25 Οκτωβρίου
8, 15, 22, 29 Νοεμβρίου
6, 13 Δεκεμβρίου
10, 17, 24, 31 Ιανουαρίου 2024

Πολυτίμη Μπηλιώνα

Η Πολυτίμη Μπηλιώνα εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο το 2011. Έχει εκπαιδευτεί στη σχολή κεραμικής του ΟΑΕΔ και έχει κάνει πρακτική άσκηση και μαθητεία στο εργαστήριο του Ανδρέα Μάκαρη. Ασχολείται με την κεραμική από το 1993. Ξεχωρίζει για το λιτό προσωπικό της ύφος, όπως αποτυπώνεται στις δημιουργίες της. Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές όπως το διάκοσμο με χάραγμα εμπνευσμένη από την προϊστορική κεραμική, την διάτρητη τεχνική και την Ιαπωνική τεχνική ψησίματος Raku.