εργαστήρι πλεξίματος με βελόνες

με τη Χριστίνα Τσεκούρα
για εφήβους & ενήλικες
Παρασκευή | 5 - 6.30 μμ @ MALLIACOUVARIA

Σεπτέμβριος 2023 - Μάιος 2024

Ένα εργαστήριο για την εκμάθηση βασικών αρχών στο πλέξιμο με βελόνες!

Το πλέξιμο είναι αγχολυτικό αλλά και δημιουργικό. Χαλαρώνει το μυαλό και δίνει στο νήμα σχήμα. Φέτος υποδεχόμαστε όσες και όσους θέλουν να χαλαρώσουν δημιουργικά χρησιμοποιώντας αυτό το ταπεινό νήμα. Γνωρίστε την τέχνη του πλεξίματος και δημιουργήστε ένα δικό σας πλεκτό, όπως κασκόλ, σκούφο, γκέτες, μπλούζα και τσάντα μέχρι αντικείμενα που θα ανανεώσουν το σπίτι σας!

Στο κύκλο αυτό των μαθημάτων μαθαίνουμε:
Βασικό ρίξιμο πόντων, Βασικό κλείσιμο πόντων, Mousse, Jersey, Λάστιχο, Βασική τεχνική μειώσεων πόντων, Βασική τεχνική αύξησης πόντων, Τεχνική αλλαγής νήματος, Τεχνική για το κρύψιμο του νήματος στην ανάποδη του πλεκτού, Μαθαίνουμε δυο εύκολες φαντεζί πλέξεις, ανάγνωση συμβόλων πλεξίματος και χρήση κυκλικής βελόνας.

Χριστίνα Τσεκούρα

Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στα Ίρια. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το τμήμα Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» (Πανεπιστημίου Πελοποννήσου). Βρίσκεται στον χώρο της εκπαίδευσης από το 2003 και έχει συμμετάσχει σε πολλά βιωματικά εργαστήρια που αφορούν τη θεατρική τέχνη στην εκπαίδευση. Παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2013 συνεργάζεται με τις Βιβλιοθήκες και τα Εργαστήρια του Φουγάρου, διδάσκοντας ρομποτική, χρήση Η/Υ και χειροτεχνία.