εικαστικά

με την Καλλιόπη Σταματάρη
Σεπτέμβριος 2023 - Ιούνιος 2024

5 - 6.30 μμ για παιδιά 6 έως 12 ετών
7 - 9 μμ για... παιδιά 13 έως 99 ετών!

Κάθε Πέμπτη από 14 Σεπτεμβρίου 2023 έως Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

“Δεν υπάρχει αφηρημένη τέχνη. Πρέπει πάντα να αρχίζεις ζωγραφίζοντας κάτι συγκεκριμένο. Μετά μπορείς να αφαιρέσεις κάθε ίχνος ρεαλισμού.”
Pablo Picasso 

Απόδοση του πραγματικού χώρου στις δυο διαστάσεις της ζωγραφικής.
Σύνθεση-φως-σκιά-τονικές διαβαθμίσεις-χρωματικές αποχρώσεις. Πειραματιζόμαστε με πολλά διαφορετικά υλικά και τεχνικές, ανακαλύπτοντας ενδιαφέρουσες εικαστικές διαδρομές.

Στην αρχή ξεκινάμε έχοντας μια σύνθεση αντικειμένων που έχουμε επιλέξει, χρησιμοποιώντας τη βελόνα μέτρησης. Προσπαθούμε κάθε βδομάδα να έχουμε ολοκληρώσει το θέμα μας βάζοντας στόχο τη σωστή τοποθέτηση των αντικειμένων στη σωστή διάσταση μέσα στο χαρτί μας με τις τονικές διαβαθμίσεις που το φως δημιουργεί.

Το χέρι μου, μου λέει τι σκέφτομαι …μπορώ να καταφέρω τα πάντα!

κόστος μαθημάτων

παιδικό τμήμα: 35€/μήνα
τμήμα εφήβων - ενηλίκων: 50€/μήνα

πληροφορίες

27520 47370 | 6944 411041
workshops@anthosfougaro.gr

Καλλιόπη Σταματάρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Εικαστικός και art instructor, είναι αριστούχος απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα στα contemporary crafts - jewellery στο U.C.A, London. Είναι υπότροφος προπτυχιακού προγράμματος του ΙΚΥ της Ακαδημίας Βελγίου, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Διδάσκει ζωγραφική από το 1999. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής στο πολιτιστικό κέντρο του κοινωφελούς ιδρύματος Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος - Βιοχάλκο στην Τεγέα Αρκαδίας. Παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται με τη χαρακτική και την κατασκευή σκηνικών θεάτρου. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φιλοτεχνεί κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης για galleries και μουσεία (Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης, Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.α). Από το 2018 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ, οργανώνοντας εργαστήρια εικαστικών για ενήλικες και για παιδιά.