Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

O Κώστας Χατζής, σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Ναύπλιο για μία μόνο βραδιά στο ΦΟΥΓΑΡΟ, το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 10μμ. Πρόκειται για την εναρκτήρια συναυλία ενός κύκλου εμφανίσεων καταξιωμένων καλλιτεχνών στο Φουγάρο για αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με το HALF NOTE JAZZ CLUB και την εταιρία παραγωγής StarBridge Entertainment, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την βραχνή εκφραστική φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Μια μοναδική μουσική αναδρομή, στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, που ήδη μετράει μισό αιώνα. Συντροφιά του η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων συνθετών της παλιάς αλλά και νεότερης γενιάς, όπως είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος αλλά και οι Μάριος Τόκας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Κώστας Χατζής μιλάει τη γλώσσα του λαού, έτσι και τα τραγούδια του είναι απλά, σοφά και ευρέως κατανοητά. Θεωρείται από τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. Κατά κοινή ομολογία είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή-κιθάρα» και για πρώτη φορά ακούστηκαν μπαλάντες με κοινωνικά μηνύματα. Διαμόρφωσε με την διαχρονική παρουσία του σχολή και γενιές τραγουδοποιών ακολούθησαν τα χνάρια του και μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Διεύθυνση ορχήστρας:

Γιώργος Παγιάτης