μουσικά εργαστήρια

με τη Μάγια Παπαγεωργίου
για παιδιά 3.5+ ετών
κάθε δεύτερη Πέμπτη | 5 - 6 μμ | KIDS' LIBRARY

Μέσα από δημιουργικό παιχνίδι, την ακοή, την κίνηση και την παρατήρηση τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική. Μαθαίνουν βασικές έννοιες, όπως ο ρυθμός, η μελωδία, το ηχόχρωμα, οι δυναμικές.  Παίζοντας και φτιάχνοντας τα δικά τους μουσικά όργανα και τις δικές τους μελωδίες, συνεργάζονται, πειραματίζονται και ψυχαγωγούνται!

ημερομηνίες εργαστηρίων
Οκτώβριος: 12 και 26
Νοέμβριος: 9 και 23
Δεκέμβριος: 7 και 21
Ιανουάριος: 11 και 25
Φεβρουάριος: 8 και 22
Μάρτιος: 7 και 21
Απρίλιος: 4 και 18
Μάιος: 26 και 30

Μάγια Μύριαμ Παπαγεωργίου

Είναι μουσικοπαιδαγωγός και θεατροπαιδαγωγός και εργάζεται με ομάδες παιδιών. Είναι απόφοιτη της σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων, και του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις Θεατρικού Παιχνιδιού και Παιδαγωγικής Θεάτρου στο τριετές εργαστήρι του Σχολείου Παιχνιδιού, καθώς και Μουσικής Ανάπτυξης του Παιδιού στην Πρώτη Παιδική Ηλικία στη Ρώμη  πάνω στη μέθοδο "Musica in Culla" (Music In the Crib. Έχει εκπαιδευτεί στην κατασκευή και εμψύχωση θεατρικής μαριονέτας καθώς αγαπάει να χρησιμοποιεί, σαν εργαλείο με τα παιδιά αλλά και να παίζει η ίδια κουκλοθέατρο.  Έχει εργαστεί σε πολιτιστικές παραγωγές φορέων όπως το Μουσικό Χωριό, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023, η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία από την ΑΚ.Σ.Σ, οι εκδόσεις Νεφέλη, οι Φίλοι του Ελληνικού νησιού και της Θάλασσας κ.α.  
Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας παραγωγής της διεθνούς μουσικής Κοινότητας Μουσικό Χωριό και είναι μέλος της ομάδας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης “Άγγιγμα και Όρια” αλλά και μέλος της συγγραφικής ομάδας του παραμυθιού “Κοχυλάκι εσύ δε φταις”.