Όταν δίνεις ένα χέρι

αφηγηματική αναπαράσταση παραμυθιού
σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 6μμ | GARDEN KIOSK

Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 6μμ στο GARDEN KIOSK, το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή στην παρουσίαση του παραμυθιού «Όταν δίνεις ένα χέρι», σε συνεργασία με τoυς μαθητές & τις μαθήτριες του Γ2 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και της MAXIMA INSURANCE.

Το βιβλίο εκδόθηκε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης, σε μετάφραση και απόδοση κειμένου της Εμμανουέλας Νικολαΐδου, και όλα τα έσοδα από την πώλησή του διατίθενται για τους σκοπούς της Πόρτας Ανοιχτής. Όπως συμβαίνει με όλες τις ωραίες ιστορίες, έτσι κι αυτή κρύβει άλλη μία ιστορία. 

Το πρωτότυπο, αγγλικό βιβλίο, με τίτλο Lend a Hand των David Ramsbottom & Samuel Wilson γράφτηκε για να βοηθήσει την Οφηλία, ένα κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση. Το μήνυμα του βιβλίου, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία μόνο φράση: Οι άνθρωποι με αναπηρίες μάς προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα τους προσφέρουμε εμείς.

Σας περιμένουμε σε μία αναπαράσταση του παραμυθιού με αφήγηση, που περιλαμβάνει και δράση πάνω στη σκηνή με συνοδεία τραγουδιών από τη μικρή χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών /Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 για να προσφέρει μια θέση στον ήλιο στον άνθρωπο με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.
Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, ψυχαγωγία και κοινωνική ένταξη 240 παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση.
Μία από τις βασικές αρχές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι ότι η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη αποτελούν καθοριστικά στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε πάντα πρωτοποριακή στη σύσταση προγραμμάτων που αποβλέπουν στην πνευματική καλλιέργεια, και έχει διοργανώσει διαχρονικά πληθώρα πολιτιστικών δράσεων. 
Έχει τιμηθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για το «πολύπλευρο κοινωνικό και προνοιακό της έργο», καθώς και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Ευποιΐας. Στις 7 Μαρτίου 2024, τιμήθηκε και από τον  Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».
Είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD), της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του «Δικτύου».