παρουσίαση παιδικού βιβλίου στο Φουγάρο

«Το τερατάκι, εγώ»
της Πέρσας Ζαχαρία
Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στις 12 το μεσημέρι | KIDS’ LIBRARY.

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου σας προσκαλούν να γνωρίσετε την εικονογράφο και συγγραφέα Πέρσα Ζαχαριά  και το βιβλίο της «Το τερατάκι, εγώ»

Σας περιμένουμε!

λίγα λόγια για το βιβλίο
Τι μπορεί να συμβεί αν συναντήσεις ένα τέρας;
Από πού έρχεται και τι θέλει να σου πει;
Ο μικρός Τίτος κουβεντιάζει, παίζει και πού και πού παλεύει με το τερατάκι του. Μέχρι να καταλάβει από πού έρχεται και τι θέλει να του πει.
Μια εικονο-ιστορία για ό,τι κουβαλάμε μέσα μας, για όσα ξάφνου εμφανίζονται μπροστά μας, για όσα βλέπουμε και ενίοτε παραβλέπουμε…
Το βιβλίο αυτό αγγίζει με τρυφερότητα τις στιγμές αμφιβολίας ενός παιδιού που γνωρίζει- συνομιλεί με τον εαυτό του. Παρατηρούμε σκηνές ενοχλητικές, όπου ο Τίτος και το μικρό τερατάκι συγκρούονται, μέχρι τη στιγμή που ο Τίτος θα κοιτάξει στα μάτια το τέρας, θα του μιλήσει και θα του απαντήσει. Θα συνειδητοποιήσει την ύπαρξη του τέρατος μέσα του, θα το αποδεχτεί και θα το αγαπήσει.   

για παιδιά 4 έως 7 ετών

Πέρσα Ζαχαριά

Η Πέρσα Ζαχαριά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ζωγραφική στο Central Saint Martins του Πανεπιστημίου Τεχνών του Λονδίνου. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Βιέννη και στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος. Παράλληλα, διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εικονογραφήσει με επιτυχία σειρά παιδικών βιβλίων.  Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το βιβλίο της Η φάλαινα, το αγόρι και η θάλασσα ανάμεσά τους (Βραχεία Λίστα Κρατικά Βραβεία 2019, Βραχεία Λίστα Βραβεία Αναγνώστη 2019, Βραχεία Λίστα για Εικονογράφηση Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - IBBY 2018, Χρυσή Λίστα ELNIPLEX 2019). Έχει επίσης εικονογραφήσει τα βιβλία Ήλιος με μουστάκια (Κρατικό βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Βιβλίου 2020, Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- IBBY 2020 σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά ή νέους, Βραβείο Αναγνώστη 2020 Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους, Χρυσή Λίστα ELNIPLEX 2020), Μοναχική Υπόθεση (Κρατικό Βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου, 2022, Βραχεία λίστα Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - IBBY 2022) και Κοτσίδα Ανανάς.