Σχολικά Προγράμματα

με αφορμή το project NOW WOMEN
& την έκθεση Αιμιλία Τσεκούρα homeland landscapes
έως τον Δεκέμβριο 2023

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

παιδικοί σταθμοί | νηπιαγωγεία | δημοτικά | γυμνάσια | λύκεια | σύλλογοι γονέων

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΦΟΥΓΑΡΟ απευθύνονται στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Λειτουργούν καθημερινά και έχουν ως στόχο τη δημιουργική επαφή των παιδιών με τη φύση, την τέχνη, το θέατρο, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, την χειροτεχνία, αλλά και με το ίδιο το ΦΟΥΓΑΡΟ, χώρο Ζωής και Τέχνης.


«Το νύχι του δράκου»

έργα τέχνης, παιχνίδι, ιστορία-μεσαίωνας, δράκοι, ιππότες, θεατρικό παιχνίδι, παραμύθι, οικολογία, origami κατασκευή

Με αφορμή το project NOW WOMEN στο ΦΟΥΓΑΡΟ γίνεται ξενάγηση και γνωριμία με τα έργα τέχνης. Τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια που αντλούν από τα αισθητικά και νοητικά ερεθίσματα. Ένα γλυπτό-παιχνίδι το «καρουζέλ» της εικαστικού Φλωρεντίας Οικονομίδου και ένα έργο ζωγραφικής της Clara Glauert με αναφορές στα μεσαιωνικά χειρόγραφα …μας ταξιδεύουν στους σκοτεινούς χρόνους με δράκους, μονομαχίες, αλλά και ένα παραμύθι για τον δράκο στο κέντρο της γης, τον Αζδάρ…

Επιπλέον με την προτεινόμενη κατασκευή origami, τα παιδιά εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα και χαίρονται ένα θεατρικό αντικείμενο, το νύχι του δράκου!

Διάρκεια 75'

Προτείνεται για μαθητές νηπιαγωγείου & Δημοτικού.


Βασίλισσα - Μέλισσα!

Με αφορμή το project «NOW WOMEN» και την ατομική έκθεση της Αιμιλίας Τσεκούρα «homeland landscapes” οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν τη θέση της γυναίκας διαχρονικά, κατανοούν τα στερεότυπα και εκφράζονται μέσα από τη δημιουργική γραφή.

Διάρκεια 75'

Προτείνεται για μαθητές Ε - ΣΤ Δημοτικού & Γυμνασίου.


Φτιάχνω τα δικά μου Άβαταρ

Βασισμένο στα 2 έργα που εκτίθενται: Jnana Mudra και Minoan Goddess.

Όπως περιγράφει η Αιμιλία Τσεκούρα, «θα αναλύσουμε τα έργα μελετώντας τις διαφορετικές φιγούρες-άβαταρ που εγώ η ίδια δημιούργησα εκφράζοντας την αγάπη μου σε δύο θεραπευτικές για μένα διαδικασίες: θεραπευτική γιόγκα και η μελισσο-θεραπεία. Οι φιγούρες-άβαταρ που σχεδίασα είναι από μια άποψη μια τέχνη επιστροφής στη φύση, μια και μπλέκει τις φυσικές μορφές με μύθους της γης και του ουρανού (αρχέγονο όνειρο) από μια άλλη άποψη είναι μια επιστροφή στην υπερ-φύση (υπερρεαλισμός), αυτή που συνεχώς δημιουργούμε με τις επιθυμίες μας, αυτή που επιβάλλουμε στην καθημερινή πραγματικότητα».

Ήρθε η ώρα τα παιδιά να σχεδιάσουν τα δικά τους άβαταρ, φιγούρες που εμπνέονται από κάποια ιδιαίτερη αγάπη ως προς τη φύση, ένα καρτούν ή ένα ζώο φανταστικό ή πραγματικό, με στόχο πάντα τη γνωριμία με τον εαυτό τους και την εξέλιξή του.

Διάρκεια 90'

Προτείνεται για μαθητές Ε - ΣΤ Δημοτικού & Γυμνασίου.


Ενημερώστε μαςεβδομάδες πριν την επίσκεψή σας και απολαύστε μια ημέρα γεμάτη έμπνευσηπρωτότυπες δραστηριότητες και κυρίως, Πολιτισμό και Τέχνη.

πληροφορίες & κρατήσεις:

Μαρία Κωνσταντοπούλου
6941601388
school-visits@anthosfougaro.gr
ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ