Summer Day Camp @FOUGARO 2024

Καθημερινό καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 4-14 ετών
Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30-14.30 | από 17/6 έως 9/8/2023

Δημιουργία
Δράση
Παιχνίδι
και φυσικά… Τέχνη!

Το φετινό πρόγραμμα έρχεται πιο ανανεωμένο από ποτέ, με νέες ιδέες και προγράμματα!  

Από τη Δευτέρα 17/6/2024 για 8 θεματικές εβδομάδες 
τα παιδιά δίνουν ξανά ραντεβού στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Παιχνίδια εξερεύνησης και μαστορικής, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μουσικής και κίνησης, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθριες ομάδες και παιχνίδια στους κήπους, εκπαιδευτικές βόλτες και πολλές ακόμα δροσερές και δημιουργικές δράσεις για τα αγαπημένα μας παιδιά! Ανάμεσα στις δράσεις τα παιδιά ξεκουράζονται στους κήπους και την αλέα του ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μας φροντίζουν το λαχανόκηπο και γεύονται τους καρπούς αργότερα στο δεκατιανό γεύμα που προσφέρεται από το ΦΟΥΓΑΡΟ μαζί με φρεσκοστυμμένο χυμό από πορτοκάλι! 

Όλα τα κύτταρα και οι χώροι του Φουγάρου -οι κήποι, τα αίθρια, τα εργαστήρια, οι Βιβλιοθήκες- θα είναι και πάλι ο καμβάς που θα δημιουργήσουμε μαζί και θα «κεντήσουμε» έξυπνες και δημιουργικές ιστορίες και διαδραστικά παιχνίδια με κέφι, φαντασία και τη γνώση των εκπαιδευτικών του Φουγάρου!
Σας περιμένουμε !!!

αναλυτικά οι θεματικές εβδομάδες:


17/6/-21/6 «Καραβάκια στο Αιγαίο» -Εβδομάδα με αφορμή το έργο του David Webber
Την εβδομάδα αυτή θα γνωρίσουμε το έργο του εικαστικού David Webber, ενός αυτοδίδακτου λαϊκού καλλιτέχνη και πολιτογραφημένου Έλληνα. Έργα του τα οποία φιλοξενούμε στους χώρους του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, περιλαμβάνουν ζωγραφική σε καμβά και ξύλο, καθώς και αντικείμενα και κατασκευές με το χαρακτηριστικό ιδίωμα του καλλιτέχνη, όπου έντονο χρώμα, στοιχεία της φύσης και μοτίβα λαϊκά, συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται με φαντασία και ρυθμό, καθώς συχνά ίπτανται ή χορεύουν σ’ ένα δικό τους σύμπαν.

24/6-28/6 «Πέτρα, μολύβι, ψαλίδι, χαρτί» -Εβδομάδα χαρτιού
Την εβδομάδα θα γνωρίσουμε τον άγνωστο κόσμο του χαρτιού. Θα πειραματιστούμε μαζί του, θα φτιάξουμε το δικό μας χαρτί, τα δικά μας χάρτινα καλλιτεχνικά έργα και θα παίξουμε μαζί του.

1/7-5/7 «Στάσου, κοίτα» -Εβδομάδας Φύσης και Οικολογίας
Η Φύση είναι το σπίτι μας. Ένα σπίτι που κινδυνεύει. Ο καθένας μας μπορεί με μικρές αλλαγές να το σώσει. Πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε και όχι να πετάξουμε τα άχρηστα υλικά; Μπορεί ένα παλιό τενεκεδάκι να γίνει το φωτιστικό που θα διαβάζω; Πώς μπορώ με πλαστικά καπάκια να φτιάξω ένα μουσικό όργανο; Την εβδομάδα αυτά θα γνωρίσουμε την έννοια της επανάχρησης και τη σημασία της στην προστασία των φυσικών πόρων.

8/7-12/7 «Γιάννης Παππάς/αναζητώντας τον Αλέξανδρο» -Εβδομάδα με αφορμή το έργο του Γιάννη Παππά
Με αφορμή την έκθεση  «Γιάννης Παππάς/αναζητώντας τον Αλέξανδρο»  την εβδομάδα αυτή θα παρακολουθήσουμε τη δημιουργική διαδικασία της υλοποίησης του αριστουργηματικού γλυπτικού συνόλου, που διήρκεσε 32 χρόνια. Μέσα από σχέδια, μελέτες, προπλάσματα, φωτογραφίες και τεκμήρια από το αρχείο του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας ενός έργου τέχνης.

15/7-19/7 «Έλα να μαστορέψουμε» -Εβδομάδα μαστορικής
Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα υλικά και εργαλεία για να μαστορέψουν, να επισκευάσουν, να πειραματιστούν. Στόχος, να κατανοήσουν την έννοια και την αξία της προσωπικής αυτονομίας.

22/7-26/7 «Μικροί Αρχιτέκτονες» - Εβδομάδα αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική
Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει κάποιος το δικό του σπίτι; Τι υλικά θα χρησιμοποιήσει; Την εβδομάδα αυτή τα παιδιά θα γνωρίσουν μεγάλους αρχιτέκτονες και αρχιτεκτονικά έργα και θα δημιουργήσουν τις δικές τους αρχιτεκτονικές κατασκευές.

29/7-2/8 Πειραματισμοί και Ανακαλύψεις! -Εβδομάδα αφιερωμένη σε πειράματα και ανακαλύψεις
Την εβδομάδα αυτή θα γνωρίσουμε σπουδαίες προσωπικότητες που με τα πειράματα και τις ανακαλύψεις τους άλλαξαν τον κόσμο. Θα διασκεδάσουμε με πειράματα και θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των μεγάλων ανακαλύψεων.

5/8-9/8 «Τα παιδιά του κόσμου» - Εβδομάδα αποδοχής και διαφορετικότητας
Μοιάζουν τα παιχνίδια των Εσκιμώων με αυτά των Γιαπωνέζων; Τι τρώνε τα παιδιά στην Αφρική και τι στην Αμερική; Με ποια παραμύθια νανουρίζονται τα Κινεζάκια και με ποια τα Αλβανάκια; Χμ, ας το ανακαλύψουμε!

 

Σ ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσα σε κήπους, αίθρια, εξοπλισμένα εργαστήρια και 2 βιβλιοθήκες
μέσα από βιωματικές καλλιτεχνικές κι εκπαιδευτικές δράσεις, 
εμπνεόμαστε & αφυπνίζουμε τον δημιουργό μέσα μας!

Σε επιλεγμένες ημερομηνίες θα γίνουν εκδρομές, για όλα τα τμήματα των παιδιών,
σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους και θάλασσες, έπειτα από συνεννόηση με τους γονείς.

Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να συμπληρώνουν την παρακάτω φόρμα 

https://forms.gle/ZV1w8v6QKu3i5Z2G6

είτε να επικοινωνούν στο τηλ. 2752047370.
Για την επιτυχή υποβολή της φόρμας πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία με αστερίσκο*!

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης σας, θα ακολουθήσει γραπτή απάντηση/επιβεβαίωση και προσφορά από τη γραμματεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης & Δημιουργικής Μάθησης του ΦΟΥΓΑΡΟΥ.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας!

 

κόστος συμμετοχής

80€/εβδομάδα   
*15% έκπτωση στο δεύτερο παιδί
το κόστος περιλαμβάνει καθημερινά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, φρούτα εποχής από το μποστάνι μας και σνακ από το café

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

 27520 47370  
workshops@anthosfougaro.gr