θεατρικό παιχνίδι

με τη Ρίτα Ζηκίδου
για παιδιά 4+ ετών
Παρασκευή 5μμ – 6.30μμ @ KIDS' LIBRARY

Σεπτέμβριος 2023 - Ιούνιος 2024

Ζωγραφική, χορός, μουσική, οι τέχνες συναντώνται στο θεατρικό μας παιχνίδι, -παρουσιάζοντας το πολυδιάστατο έργο του θεάτρου- σε αυτές τις πρώτες επαφές με την δραματική τέχνη, των παιδιών της προσχολικής ηλικίας.
Βοηθά μεταξύ άλλων, στην επίλυση προβλημάτων, ψάχνοντας και εφευρίσκοντας «λύσεις» προσωπικές σε διάφορες ιστορίες…
Όταν συναντιόμαστε στην ομάδα δοκιμάζουμε με όρους παιχνιδιού, την συνύπαρξη, τα συναισθήματα που αυτή γεννά, την επικοινωνία και την αποδοχή.

Με ένα κάρο παραμύθια από την ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ιστορίες για αγρίους αλλά και ήμερους, παιχνίδια στον κύκλο, ομαδικά, σε ζευγάρια, ατομικά, λογής - λογής παιχνίδια με φαντασία, για την φαντασία, με χιούμορ, γαντόκουκλες, σκηνικά αντικείμενα, υφάσματα, ομάδα! Εκπαιδευόμαστε στην αγάπη!

Ρίτα Ζηκίδου

Η Ρίτα Ζηκίδου γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο). Από το 2012 σχεδιάζει προγράμματα για ομάδες παιδιών και εφήβων. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος στο θέατρο και ως βοηθός σε παραγωγές χοροθεάτρου της ομάδας «Αμάλγαμα». Είναι συνδημιουργός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «…και η Ιστορία γίνεται παιχνίδι» και ως θεατροπαιδαγωγός έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (2017-2019). Το 2020 πιστοποιήθηκε στα Σχολεία του Δάσους από τους «Πευκίτες» και έκτοτε επιμορφώνεται στην υπαίθρια εκπαίδευση και την παιδαγωγική της φύσης. Με τα Εργαστήρια του FOUGARO ARTCENTER συνεργάζεται από το 2013.