Χριστίνα Δάρρα

Dutch Blue
Ιούνιος - Μάιος 2018

Το Σάββατο, 30 Ιουνίου, το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο "Dutch Blue @The Gallery Shop". Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 30 ακουαρέλες σε μικρές διαστάσεις που προέρχονται από ένα σώμα δουλειάς, στο οποίο το μοναδικό χρώμα που χρησιμοποιείται στο λευκό χαρτί είναι ένα χαρακτηριστικό βαθύ γαλάζιο.

Το χρώμα αυτό, γνωστό ως Dutch blue (ολλανδικό μπλε), λόγω της χρήσης του στην ολλανδική κεραμική, είναι χρώμα με εξαιρετικές ποιότητες. Άλλοτε ελαφρύ και διάφανο, άλλοτε πυκνό και συμπαγές, πότε ψυχρό σε συνδυασμό με το λευκό, πότε ζεστό όταν είναι βαθύ, το μοναδικό αυτό χρώμα αξιοποιείται αριστοτεχνικά από τη Χριστίνα Δάρρα σε ετερόκλητες συνθέσεις που εξυμνούν με τις ιστορίες τους τις δυνατότητές του.

Η ίδια η καλλιτέχνις, που ζει και δραστηριοποιείται στην Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, αναφέρει: «επιλέγω να δουλεύω με αυτό το χρώμα επειδή μου θυμίζει τις μεσογειακές μου καταβολές, και επειδή νιώθω πως το μπλε είναι το χρώμα της μελαγχολίας, την οποία θεωρώ ένα γόνιμο έδαφος». Όσο για το περιεχόμενο των έργων, λειτουργεί σαν καλειδοσκόπιο στο προσωπικό παραμυθένιο και μυστηριώδες σύμπαν της Χριστίνας Δάρρα, που πρωταγωνιστούν άνθρωποι, ζώα, πουλιά, λουλούδια και φυτά.

είσοδος ελεύθερη

Χριστίνα Δάρρα

H Χριστίνα Δάρρα γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στη Μελβούρνη. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι στην Ecole Nationale Superiere des Beaux-Arts και χαρακτική στο Λονδίνο στο Central St. Martins College of Art & Design. Ζωγραφίζει και σχεδιάζει κοσμήματα και αντικείμενα. Κοσμήματά της έχουν επιλεγεί από τους Paul Smith, Collete, Harvey Nichols, Barneys NY κ.ά. Με το ΦΟΥΓΑΡΟ συνεργάζεται αρκετά χρόνια, έχει συμμετάσχει στο Craft Fair #1 το 2012 και το 2014 το ArtShop παρουσίασε την ατομική της έκθεση με τίτλο "Little Birds of Hope".