Υφαντική σε τελάρο

με τη Νικολέττα Ραφαηλίδη
πλέξιμο για παιδιά 8+ ετών
κάθε Τετάρτη 6.30-8μμ

Η υφαντική είναι μία από τις παλαιότερες τέχνες στη ιστορία του ανθρώπου. Στο πέρασμα των αιώνων φέρει χαρακτηριστικά πολιτισμών, εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με την εποχή της. Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ταξίδι του υφαδιού και του στημονιού ξεκινά στο FOUGARO ARTCENTER.

Εμπνεόμαστε από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του FOUGARO ARTCENTER και συνθέτουμε στο τελάρο μας παραδοσιακά μοτίβα.

1ος κύκλος για Αρχάριους

12 συναντήσεις

Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2022

Γνωριμία με τους όρους, υλικά και εξοπλισμός. Επιλογή νημάτων βάσει χρωματικών συνδυασμών, στήσιμο τελάρου, τεχνικές ύφανσης κιλιμιού, ύφανση παραδοσιακών μοτίβων

2ος κύκλος για Προχωρημένους

12 συναντήσεις

Ιανουάριος-Μάρτιος 2023

Κύκλος, καμπύλες, πλάγια ύφανση. Δημιουργία πατρόν υφαντού. Ταπισερί. Τελειώματα υφαντού. Αντιμετώπιση προβλημάτων κατά την ύφανση.

Νικολέττα Ραφαηλίδη

Η Νικολέττα Ραφαηλίδη γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Το 2019 αποφοίτησε από το ΔΙΕΚ Επιδαύρου με ειδικότητα Τεχνικού τεχνολογίας ενδύματος & υποδήματος. Ασχολείται ενεργά με τη δημιουργική ραπτική, τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενδύματος, την υφαντική, την κεντητική, τη ζωγραφική σε ύφασμα, και την ταπετσαρία επίπλων. Με το FOUGARO ARTCENTER συνεργάζεται από τον Δεκέμβριο του 2017.