Αποχαιρετισμός στη Σόνια Κωνσταντινοπούλου

Σήμερα για όλους μας στο Φουγάρο είναι μια πολύ δύσκολη μέρα καθώς αποχωριζόμαστε την αγαπημένη μας φίλη και συνεργάτιδα Σόνια Κωνσταντινοπούλου.

Η Σόνια έφυγε από κοντά μας πολύ απροσδόκητα και ξαφνικά, μόλις στα 69 της χρόνια. Απόφοιτος του Pierce College, με σπουδές φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ήταν συνυπεύθυνη από το 2016 του προγράμματος εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, δίπλα στο Γιάννη Τσιόδρα. Δημιούργησε τη Λέσχη Ανάγνωσης του Φουγάρου, και ήταν υπεύθυνη για τις βραδιές ανάγνωσης και τις παρουσιάσεις βιβλίων της Βιβλιοθήκης.

Υπηρέτησε το όραμα και την αποστολή του Φουγάρου με μοναδική θέρμη, διευρύνοντας σημαντικά τον κύκλο των φίλων της Βιβλιοθήκης και τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης που απέκτησε χάρη σ´αυτήν διεθνή χαρακτήρα.

Θα μας λείψουν πολύ το ελεύθερο και φωτεινό της πνεύμα, η βαθιά της καλλιέργεια, το χιούμορ και το μεταδοτικό της γέλιο. Αγάπησε πολύ τα βιβλία, τη γνώση και την Καρδιανή της Τήνου, όπου πέρασε πολλά καλοκαίρια, πάντα συντροφιά με το αγαπημένο της σκυλάκι, τη Λίτσα. Η σκέψη μας είναι στα παιδιά και τα εγγόνια της, που τους ευχόμαστε να σταθούν δυνατοί.

Ελπίζουμε εκεί που φθάνει τόσο βιαστικά «να σεργιανίζει σ´ένα κλειστό περβόλι και να χαμογελά» όπως λέει ο Καζαντζάκης στο αγαπημένο της τραγούδι.