Ημέρα της Ποίησης

με την Όλια Λαζαρίδου
@LIBRARY
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 | 7 μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 7μμ, το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται ξανά στη Βιβλιοθήκη την Όλια Λαζαρίδου σε μια βραδιά ανάγνωσης.

Η καταξιωμένη ηθοποιός, η βαθιά σχέση της οποίας με τη λογοτεχνία είναι ιδιαίτερα γνωστή, ανθολογεί και διαβάζει αγαπημένα της ποιήματα από την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία. Μαζί της, θα τραγουδήσουν μελοποιημένα ποιήματα η Αιμιλιανή Σταυριανίδου και η Αριάδνη Κωνσταντακοπούλου, οι ηθοποιοί της παράστασης Θεόφιλος, που παρουσιάζεται στη FOUGARO GALLERY έως τα τέλη Μαρτίου, και θα συνοδεύει ο Στέλιος Βαφέας με την κιθάρα του.

Όλια Λαζαρίδου

Αποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Στα πρώτα της βήματα στο Θέατρο Τέχνης σαν ηθοποιός, έπαιξε σε τραγωδίες και στον Υπηρέτη δύο αφεντάδων του Γκολντόνι σε σκηνοθεσία Γ. Λαζάνη.
Συνεργάστηκε επίσης με την Έλλη Λαμπέτη στο έργο Φιλουμένα Μαρτουράνο σε σκηνοθεσία Μ. Μπολονίνι. Με το θίασο Τζένης Καρέζη - Κώστα Καζάκου στο έργο Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ; σε σκηνοθεσία Ζυλ Ντασσέν, με τον οποίο την επόμενη χρονιά συνεργάστηκε ξανά στο Εθνικό Θέατρο στο έργο του Μπέρναρ Σω Το σπίτι του Σπαραγμού. Το 1986 έφυγε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Α. Vitez. Στη συνέχεια επέστρεψε και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους παλαιότερους αλλά και από τους νεότερους  σκηνοθέτες του Θεάτρου μας σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως οι Τερζόπουλος, Βογιατζής, Χουβαρδάς, Παπαϊωάννου.
Έχει σκηνοθετήσει πέντε θεατρικά έργα, έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης κι έχει βραβευτεί τρεις φορές για ερμηνείες της σε ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου.