Μπαμπά, χορεύουμε;

εργαστήριο χορευτικού παιχνιδιού
σε συνεργασία με τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Σάββατο 30/11 & 7/12 και Κυριακή 1 & 8/12 2024

Το FOUGARO ARTCENTER σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται ένα αγαπημένο εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού, με ζωντανή μουσική!

Με την προτροπή «μπαμπά, χορεύουμε;», προσκαλούμε μπαμπάδες με παιδιά από 4 έως 8 ετών σε έναν άκρως διασκεδαστικό χορό, με τρυφερότητα και… μπαλετικές φιγούρες.

Οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους παρακολουθούν ένα μάθημα κλασικού χορού και χορευτικού παιχνιδιού! Θα διερευνήσουν τις δεξιότητές τους και θα ενισχύσουν τη σχέση τους μέσα από κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Πάνω απ’ όλα, όμως, θα διασκεδάσουν χορεύοντας ενάντια στα στερεότυπα!

Μπαμπάδες, μια πρόσκληση σε χορό που δεν πρέπει να αρνηθείτε!

Υλοποίηση: Τάσος Καραχάλιος
Πιάνο: Κατερίνα Κωνσταντούρου
 
για παιδιά 4-6 ετών
Σάββατο 30.11 | 17:00-18.00 
Σάββατο 07.12 | 17:00-18.00
(ίδια ομάδα με το προηγούμενο ΣΚ και παρουσίαση)


για παιδιά 6-8 ετών
Κυριακή 01.12 | 12:00-13.00
Κυριακή  08.12 | 12:00-13.00 
(ίδια ομάδα με το προηγούμενο ΣΚ και παρουσίαση)

Τάσος Καραχάλιος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με άριστα από την ΚΣΟΤ και από το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2005, ως υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης συμμετείχε στο πρόγραμμα danceweb του φεστιβάλ ImPulsTanz στη Βιέννη. Ως χορευτής και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Δημήτρη Καραντζά, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατροΟκτάνα), Γιάννη Σκουρλέτη (bijoux de kant), Αγγελική Στελλάτου, Γιαν Φαμπρ, Λένια Ζαφειροπούλου, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasistellar), Αντώνη Φωνιαδάκη, Γιώργο Σαχίνη, Σταύρο Τσακίρη, Μαρία Γοργία, Ιωάννα Πορτόλου (Griffon), Πέρσα Σταματοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Κώστα Τσιούκα κ.ά. Ως χορογράφος στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Δ. Καραντζά, Μ. Μαρμαρινό, Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Σκουρλέτη, Ο. Παπασπηλιόπουλο κ. ά. Ως ηθοποιός στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τον David Cronenberg για το remake της ταινίας Crimes of the future. Από το 2008 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε χορευτές και ηθοποιούς.

Κώστας Γιαξόγλου

Ο Κώστας Γιαξόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Σπάρτη. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετάφραση στο Βρετανικό Συμβούλιο και παράλληλα δραστηριοποιήθηκε σε θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα από το 1996 μέχρι το 2002. Ξεκίνησε κλασικό πιάνο στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου Σπάρτης. Συνέχισε με σπουδές στο κλασικό πιάνο και στο κλασικό τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου.
Με την jazz ασχολήθηκε από το 1997, όταν γνώρισε τον Γιώργο Κοντραφούρη και τον Σύλβιο Σύρρο. Από το 1997-1999 συμμετείχε στο soul rock group Σαύρα των Βασιλικών Δρόμων ενώ στο διάστημα 1998-2002 έπαιξε με το latin group Apurimac. Από το 2004 έως το 2008 βρέθηκε στο Άμστερνταμ, όπου και ολοκλήρωσε το Bachelor in Jazz Piano Performance στο Conservatorium Van Amsterdam. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ολλανδία υπήρξε μέλος διαφόρων jazz, latin και pop γκρουπ, ενώ εργάστηκε και στη μουσική εκπαίδευση (Amsterdamse Theater Academie-Nieuwe Stijl). Από το 2008 δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός της jazz, έχοντας πολυποίκιλη δράση και πολλές δισκογραφικές και συναυλιακές συνεργασίες.
Το 2022 ολοκλήρωσε επιτυχώς το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών "Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές". Κατεύθυνση: Τζαζ Αυτοσχεδιασμός και Νέες Τεχνολογίες.
Εργάζεται από το 2009 στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής πιάνου και band coach. Από το 2023 είναι καθηγητής μουσικής στο 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός επιμελητής και εκτελεστής σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές με εξέχοντες σκηνοθέτες (Κ. Ρήγος, Γ. Κακλέας, Λ. Λαζόπουλος κ.α.). Είναι ιδρυτικό μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας Impro Jazz Workshop που πραγματοποιεί καλοκαιρινά jazz workshops με τελευταίο αυτό του 2023 στη Βαμβακού. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και παραστάσεις για παιδιά ενδεικτικά: 2013 "Πού είναι η Καμηλοπάρδαλη" Ομάδα Κινητήρας επιμέλεια Σάνια Στριμπάκου, Μάιος 2018 και Μάιος 2019 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Συμμετοχή με δύο διαφορετικά project μουσικού performance υπό την καθοδήγηση του συνθέτη παραγωγού
Δημοσθένη Γρίβα στο Big Bang Festival 4 - 2018 Viewmaster Orchestra και στο Big Bang Festival 5 2019 The Cooking Orchestra. Συνεργασία με τη χοροπαιδαγωγό Σάνια Στριμπάκου σε παραστάσεις project στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2012-2023). Τον Γενάρη του 2023 συνεργάστηκε με τη χορογράφο Βιττόρια Κοτσάλου και τον τσελίστα Alexis Bove στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΑΚΟΥ".
Έχει εργαστεί επίσης ως συνοδός πιανίστας σε μαθήματα χορού στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας (2004, 2010), Fix Dance Studio (2008), Σχολή Χορού της Λυρικής Σκηνής (2012-13), Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα-Τράστα (2012-13). Το 2021 συμμετείχε στο debut album του Θωμά Μητρούση "The Seed" και στο jazz album του Γιάννη Παπαναστασίου Context. Μαζί με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και τον Χρυσόστομο Μπουκάλη είναι ιδρυτικό μέλος του B.Y.S. Trio, που εμπνέεται από τη μουσική και την αισθητική του Charlie Haden και όχι μόνο. Το τρίο ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ στο στούντιο Πολυφωνική «It's about spirituality – A tribute to Charlie Haden» και έχει παρουσιάσει το project στο Φεστιβάλ Σύρου 2019, Jazz στο Πάρκο, Jazz Festival Jazzet 2024 Θέατρο Πέτρας.

Κατερίνα Κωνσταντούρου

Η πιανίστα Κατερίνα Κωνσταντούρου επικεντρώνεται στον 20ό αιώνα και στη μουσική του σήμερα. Είναι μέλος του συνόλου σύγχρονης μουσικής ΤΕΤΤΤΙΞ, του τρίο ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Φλούδια και του ακορντεόν/πιάνο ντούο 4Κ. Έχει συμπράξει με διάφορα σύνολα (Utrechts Blazers Ensemble, Nieuw Ensemble, Ensemble Looptail, Emanon Ensemble) κι έχει συνεργαστεί τόσο με νέους συνθέτες όσο και προηγούμενης γενιάς, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Απέργης. Έργα γι' αυτήν έχουν γραφτεί από τους Παύλο Κατσιβέλη, Νίκο Ιωακείμ, Μιχάλη Παρασκάκη, Miranda Driessen, Frank Nuyts και Katarzyna Szwed. Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Σταμάτη Πασόπουλο, Μιχάλη Παρασκάκη, Θανάση Δεληγιάννη, Θάνο Πολυμενέα-Λιοντήρη και Δημήτρη Καμαρωτό σε έργα μουσικού θεάτρου, και με τους σκηνοθέτες Νίκο Κορνήλιο, Δάφνη Χαιρετάκη, Κωνσταντίνο Σαμαρά και Θωμά Μοσχόπουλο σε κινηματογραφικές ταινίες και στο θέατρο. Έχει εμφανιστεί, σόλο και με σύνολα, σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Αγγλία. Ενδεικτικά αναφέρονται: Vredenburg Utrecht, Muziekgebouw aan 't Ij Amsterdam, De Doelen Rotterdam, De Bijloke Gent, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Φεστιβάλ Αθηνών, Θέατρο Πόρτα. Έχει ηχογραφήσει δύο σονάτες για πιάνο του Frank Nuyts που κυκλοφόρησαν σε δίσκο ακτίνα. Με το τρίο Φλούδια έβγαλαν το πρώτο τους άλμπουμ το 2022. Τον Νοέμβριο του 2016 τής απονεμήθηκε το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών σε νέο/πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη. Πήρε το δίπλωμά της στο Εθνικό Ωδείο με τον Ίγκορ Ταρασάνσκι και Master's με τον Martyn van den Hoek στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης. Η Κατερίνα είναι επίσης απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει εργαστεί ως δασκάλα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει οργανώσει μουσικά εργαστήρια για παιδιά και νέους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει επιμεληθεί παραστάσεις μουσικού θεάτρου για παιδιά.

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων & Δωρητής εξωστρέφειας ΕΛΣ